S åbner for ændringer af universitetsloven efter et valg

UNIVERSITETSLOVEN: SF stemmer imod revisionen af universitetsloven, som ventes vedtaget af et bredt flertal i dag torsdag. Men S åbner for, at SF efter et valg kan få indrømmelser i form af mere indflydelse til medarbejderne.
Socialdemokraternes forskningsordfører Rasmus Prehn åbner for at give SF indrømmelser på universitetsloven, hvis rød blok vinder valget.
Socialdemokraternes forskningsordfører Rasmus Prehn åbner for at give SF indrømmelser på universitetsloven, hvis rød blok vinder valget. Foto: Socialdemokraterne.dk
Jørgen Skadhede

Vi er faste i kødet, når det gælder eksternt flertal og den enstrengede ledelse. Og det tror jeg faktisk også, at SF er. Eller også bliver de det. Det er min faste overbevisning.

Rasmus Prehn (S)
Forskningsordfører
S og SF har indgået en historisk tæt alliance i dansk politik, men der er enkelte sprækker i alliancen.

Når det gælder ledelsesformen på universiteterne, er de to partier grundlæggende uenige om kursen. Mens S hele vejen har støttet regeringens universitetsreform fra 2003, der indførte et eksternt bestyrelsesflertal og en magtfuld rektor ansat af bestyrelsen, så har SF hældt mere til det gamle system med en medarbejdervalgt ledelse, hvor de kollegiale organer har stor indflydelse.

SF stemmer imod
Og derfor stemmer SF da også imod revisionen af universitetsloven, når den efter planen skal til afstemning i Folketinget i dag torsdag.

"Vi synes ikke, det er godt nok, det der er blevet lavet. Vi er imod, at man fastholder den enstrengede ledelsesstruktur og dermed en centralisering af magten. Vi havde gerne set, at man havde sikret øget indflydelse til medarbejderne, eller at de i det mindste kunne være sikre på at komme til orde," siger universitetsordfører Jonas Dahl (SF).

0:000:00