svarer 
Troels Lund Poulsen

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om kommentar til henvendelse af 8/12-18 fra Jannik Møller om at tilbagetrække lovforslaget om opholdskravet for dagpengeret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 13, Spørgsmål 73
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 8. december 2018 fra Jannik Møller om at tilbagetrække lov opholdskravet for dagpengeret, jf. L 13 - bilag 23?

Svar fra onsdag den 12. december 2018
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 4. december 2018 fra Jannik Møller om forslag til forbedring i lov om opholdskrav, jf. L 13 - bilag 20?

” Svar:

Jeg kan i det hele henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. 43, hvor jeg ligeledes har kommenteret på en anden henvendelse af 13. november 2018 fra Jannik Møller.

Det fremgår blandt andet heraf, at opholdskravet sender et signal om, at forudsætningen for adgang til de fulde ydelser i Danmark er, at man har en fast tilknytning til det danske samfund, og at man så vidt muligt har bidraget hertil gennem en længere årrække.

I den forbindelse kan jeg supplerende oplyse, at opholdskravet desuden har til formål at øge gevinsten ved at overgå fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse.

Det fremgår videre af min tidligere besvarelse, at regeringen ikke ønsker at lægge unødige hindringer i vejen for at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, tilskynde til at tage en uddannelse og sikre et velfungerende arbejdsmarked. Derfor er der også lagt op til en række undtagelser fra opholdskravet, det gælder f.eks. ophold i EU, studerende, der rejser ud og dygtiggør sig og personer, der er udstationeret for en dansk virksomhed eller det offentlige.

Det fremgår endvidere af min tidligere besvarelse, at medlemmer, der har betalt arbejdsløshedsforsikring i en vis periode, som udgangspunkt løbende har haft mulighed for at bruge forsikringen i det omfang, betingelserne er opfyldt i tilfælde af ledighed.

Afslutningsvis kan jeg oplyse, at det er mit klare indtryk, at danskere, der har været ude at arbejde i udlandet, ikke vender tilbage til Danmark for at gå på dagpenge, men for at tage et arbejde og bidrage til fællesskabet. 10. december 2018 J.nr.

18/1845
0:000:00