Birgitte Bergman
 svarer 
Joy Mogensen

Birgitte Bergman (K) spørger kirkeministeren, Joy Mogensen, om ministeren årligt vil oversende en opgørelse til Kirkeudvalget over udviklingen i til- og afgang af præster i folkekirken

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 25, Spørgsmål 10
Vil ministeren i forlængelse af svar på spørgsmål 8 til L 25 årligt oversende en opgørelse til Kirkeudvalget over udviklingen i til- og afgang af præster i folkekirken, herunder gennem den supplerende adgangsvej til at søge præstestillinger i folkekirken samt udviklingen i optag af kandidater på den supplerende uddannelse?

Svar fra onsdag den 9. december 2020
Som oplyst i mit svar på spørgsmål 8 til L 25 vil Kirkeministeriet løbende orientere kirkeordførerne om udviklingen i til- og afgang af præster i folkekirken, herunder gennem den supplerende adgangsvej til at søge præstestillinger i folkekirken. Et centralt bidrag hertil er i praksis behovsrapporter, som Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) jævnligt har udarbejdet på anmodning af Kirkeministeriet og offentliggjort på sin hjemmeside siden 2015. Rapporterne vurderer behovet for optag på pastoralseminarierne i lyset af dels universiteternes optag og kandidatproduktion, dels præsternes aldersfordeling og forventede pensionering.

Kirkeministeriet vil fremover anmode FUV om årlige opdateringer af rapporten, herunder med oplysning om antallet af forhåndstilsagn og tilladelser til at søge præstestilling i folkekirken efter den supplerende adgangsvej til at søge præstestillinger i den foreslåede § 1 a i lov om ansættelse i stillinger i folkekirken, jf. lovforslagets § 1, nr. 1.

Joy Mogensen /Annemarie Steffensen
0:000:00