Afghansk modstandsbevægelse: International støtte havner i Talibans lommer

En stor del af den internationale støtte til afghanske ngo'er havner i lommen på Taliban og distribueres ofte til de Taliban-kontrollerede dele af Afghanistan, lyder det fra en afghansk modstandsbevægelse.

NRF's udenrigsminister Ali M. Nazary (t.v.) og Mohammad Alam Ezedyar (t.h.), næstformand i det afghanske parlament.
NRF's udenrigsminister Ali M. Nazary (t.v.) og Mohammad Alam Ezedyar (t.h.), næstformand i det afghanske parlament.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Situationen på jorden i Afghanistan er langt fra god. Sådan lyder meldingen fra organisationen The National Resistance Front of Afghanistan (NRF) her godt syv måneder efter, at Vesten over hals og hoved måtte forlade Afghanistans hovedstad Kabul, da Taliban i midten af august sidste år rykkede frem og erobrede byen langt hurtigere end de vestlige efterretningstjenester havde forventet.

”Situationen i Afghanistan er alvorlig. Det er dystert. Vi har mange kriser. Vi har en humanitær krise. Vi har en politisk krise, og vi har en sikkerhedskrise. Og alle tre kriser opstod, fordi en terrorgruppe fik lov til at kapre vores land. Landet blev overgivet til en terrorgruppe, og de har kontrol i dag,” siger NRF's udenrigsminister Ali M. Nazary i et interview med Altinget.

Sammen med Mohammad Alam Ezedyar, der er næstformand i det afghanske parlament, besøgte han i sidste uge Danmark. Her mødtes de blandt andet med Folketingets udenrigspolitiske nævn for at fortælle om modstandsbevægelsens arbejde og hverdagen i Afghanistan.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00