Analyse af 
Andreas Krog

Partier holder bremsen trukket, så længe ingen ved, om ministeren er der om en uge 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har startet forhandlingerne om det første af de fire delforlig, der skal konkretisere forsvarsforliget. Partierne har dog svært ved at engagere sig, så længe de ikke ved, om Troels Lund også vil være forsvarsminister, når han på lørdag bliver Venstre-formand.

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Tirsdag i sidste uge var partierne bag forsvarsforliget indkaldt til et opstartsmøde i forbindelse med det første af de fire delforlig, som skal konkretisere rammeforliget fra juni. Og på torsdag er forsvarsminister og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) igen vært for partierne ved et sættemøde forud for de egentlige forhandlinger i de kommende uger. 
 
Som Altinget kunne fortælle i oktober, så er det regeringens ambition at lande en aftale om første delforlig inden årsskiftet.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

 
På Christiansborg har ordførerne for forligspartierne dog svært ved at gå alt for helhjertet ind i forhandlingerne. For kun to dage efter sættemødet vil Troels Lund Poulsen på lørdagens Venstre-landsmøde være eneste kandidat til formandsposten. Når klapsalverne har lagt sig i Messecenter Herning, så vil han ikke blot være forsvarsminister og økonomiminister. Han vil også være formand for Venstre. 

Kombinationen Venstre-formand og forsvarsminister var for stor en mundfuld for hans forgænger Jakob Ellemann-Jensen (V). Han valgte i stedet at kombinere formandsposten med en post som økonomiminister, indtil han i oktober smed håndklædet i ringen og forlod dansk politik fuldstændig. 

0:000:00