Regeringen vil lande fire delforlig på godt et år. Se her hvad de skal indeholde

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har lagt en detaljeret plan for hvordan, der i de næste knap 15 måneder skal indgås fire delforlig på forsvarsområdet om alt fra veteraner og Hjemmeværnet til materielinvesteringer og cyberforsvar. Altinget har læst planen.

Foto: Iben Valery / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

På et møde i starten af oktober med ordfører for de 10 partier bag forsvarsforliget fra juni i år fremlagde forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) en køreplan for forhandlinger om i alt fire delforlig over de næste knap 15 måneder frem til årsskiftet 2024/2025.

Køreplanen, som Altinget er i besiddelse af, beskriver detaljeret hvilke elementer ministeren tænker skal indgå i hver af de fire delaftaler, som skal konkretisere rammeforliget fra juni.

Første delforlig skal gerne være på plads i uge 45. Det er den uge, der starter med mandag den 6. november. Forud skulle gerne være gået et kun to uger langt forhandlingsforløb. Ifølge planen er der nemlig opstartsmøder den 25. oktober og 2. november, hvor forsvarsordførerne skal høre om det ministeren kalder ”udfordringsbilledet” på personelområdet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00