A.P. Møller skal undersøge geotermi-potentiale under Aarhus og Aalborg

GEOTERMI: Energistyrelsen har givet to nye tilladelser til A.P. Møller Holding Invest IV, der nu kan begynde efterforskning af geotermisk energi fra undergrunden i Aalborg og Aarhus. 

I oktober 2018 indgik A.P. Møller Holding og Aarhus Kommune et partnerskab om geotermi. Nu har selskabet fået Energistyrelsens tilladelse til at undersøge potentialet for geotermi i både Aarhus og Aalborg (arkivbillede).
I oktober 2018 indgik A.P. Møller Holding og Aarhus Kommune et partnerskab om geotermi. Nu har selskabet fået Energistyrelsens tilladelse til at undersøge potentialet for geotermi i både Aarhus og Aalborg (arkivbillede). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Med tilladelse fra Energistyrelsen kan A.P. Møller Holding gå videre med at undersøge potentialet for geotermi i to udvalgte områder i Aalborg og Aarhus.

Det betyder, at der nu skal bores efterforskningsbrønde for at afdække mulighederne for geotermi til brug i fjernvarmeforsyningen i Danmarks anden- og tredjestørste byer.

”Verden står med en enorm klimaudfordring. Derfor er det meget positivt, at der er interesse i at udnytte den grønne, geotermiske energi, som bogstaveligt talt ligger under fødderne på os,” siger energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.