Ja, nej, måske? Se hvad partierne mener om atomkraft i Danmark

Efter årtier ude i kulden har atomkraft pludselig sneget sig ind på den politiske scene igen. Men har atomkraft faktisk en fremtid i Danmark? Altinget har bedt partierne melde rent ud. 

Den sidste reaktor på Barsebäck lukkede i 2005, men atomkraftværket i udkanten af Malmø står stadig som et monument over årtiers dansk modstand mod atomkraft. Både på Christiansborg og i befolkningen er der dog sket en opblødning i holdningen til atomkraft. 
Den sidste reaktor på Barsebäck lukkede i 2005, men atomkraftværket i udkanten af Malmø står stadig som et monument over årtiers dansk modstand mod atomkraft. Både på Christiansborg og i befolkningen er der dog sket en opblødning i holdningen til atomkraft. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

I årtier har atomkraft befundet sig i den politiske skammekrog i Danmark. Men klimaforandringer og energikrise har skabt fornyet interesse for den potente men også kontroversielle energikilde.

Flere partier satte atomkraft på dagsordenen under valgkampen i 2022, og et flertal af danskerne erklærer sig nu åbne for, at man bør undersøge muligheden for atomkraft i Danmark. 

{{toplink}}
Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Men hvor stor er opbakningen egentlig på Christiansborg? Altinget har spurgt energi- og klimaordførere fra Folketingets partier, om atomkraft har en fremtid i Danmark. 

0:000:00