Opsamling på temadebat: Her er aktørernes ønsker til Lars Aagaards første 100 dage

En ny minister har sat sig ved roret i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet efter de historiske lange regeringsforhandlinger. Lars Aagaard får rigeligt at se til, men hvad skal prioriteres i de nu igangsatte første 100 dage? Det kom en række aktører med deres bud på, som kan læses her.

Lars Aagaard (M) overtog posten som klima-, energi- og forsyningsminister ved overdragelsen den 15. december 2022. Konkrete ønsker til hvad han og ministeriet skal handle på er mange fra branchens aktører.
Lars Aagaard (M) overtog posten som klima-, energi- og forsyningsminister ved overdragelsen den 15. december 2022. Konkrete ønsker til hvad han og ministeriet skal handle på er mange fra branchens aktører.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

I kølvandet på folketingsvalget den 1. november 2022 igangsatte Altinget en temadebat om, hvad den nye klima-, energi, og forskningsminister skulle prioritere i regeringens første 100 dage?

Med de historisk lange regeringsforhandlinger kom det først frem kort før jul, at den nye minister blev Lars Aagaard for Moderaterne, der tidligere har været direktør hos Dansk Energi. Som minister er han ny, men i klima- og forsyningskredse er han en gammel kending. 

Sikkert er det, at Lars Aagaard allerede har rigeligt at se til i sit nye job. Startskuddet på de første 100 dage er gået, og hvedebrødsdagene er for længe overstået. Listen over klima- og energipolitiske udfordringer er lang, og derfor er den nye ministers fornemmeste opgave at priorotere, hvor der skal handles først.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00