Venstre: Nej til ekstra penge til klimatilpasning

SAMRÅD: Takstfinansiering af klimatilpasning er lokale afgifter og ikke generelle skatter, pointerer Margrethe Vestager i samråd om økonomiaftalen. Jacob Jensen, Venstre, fastholder, at der er tale om øgede skatter, som partiet ikke kan gå ind for.
Foto: Colourbox.com
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg tror, at borgerne vil opfatte det her som en ekstraskat på 2,5 milliarder kroner, uanset om vi kalder det takstfinansiering eller ej og taler om tilbagebetalingsperioder på 40 år. Og øgede skatter og afgifter kan Venstre som liberalt parti ikke stemme for

Jacob Jensen
Kommunalordfører, Venstre

Hvad koster det at beskytte danskerne mod vand i kælderen?

En flad tyver før moms, forklarede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) onsdag på et åbent samråd indkaldt af Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen.

Ministeren var kaldt i samråd for at give sin vurdering af, hvorvidt kommunerne vil benytte sig af muligheden i økonomiaftalen med regeringen for at takstfinansiere tiltag på klimatilpasningsfronten på 2,5 milliarder kroner i 2013. Endvidere ønskede Jacob Jensen at få oplyst, hvad disse investeringer ville betyde for arbejdsudbuddet i 2020.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00