Henning Hyllested
 svarer 
Benny Engelbrecht

Er det i miljøgodkendelserne for Lynetteholm også inkluderet en fast Kattegatforbindelse?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 25, Spørgsmål 15

Vil ministeren redegøre for, om det i miljøgodkendelserne af Lynetteholm er indgået, at der også samtidig er bestræbelser i gang på at etablere en fast Kattegatforbindelse, der i lighed med Lynetteholm vil påvirke vandgennemstrømning og saltudskiftning i Østersø­en?

Svar fra tirsdag den 21. december 2021
Der er ikke taget hensyn til en eventual Kattegatforbindelse

Jeg har til brug for besvarelsen indhentet et bidrag fra Udviklingsselskabet By & Havn I/S, som jeg kan henholde mig til:

”I den tekniske baggrundsrapport fra DHI fra november 2020 om hydrauliske undersøgelser indgår en lang række simuleringer af påvirkningen af vandmiljøet i Øresund og Østersøen som følge af de to hovedforslag for Lynetteholms anlæggelse, som eksisterede på det tidspunkt. Der er ikke i rapporterne taget hensyn til påvirkningen fra mulige projekter, som ikke er besluttet, herunder heller ikke en eventuel Kattegatforbindelse.”

0:000:00