Hans Kristian Skibby
 svarer 
Benny Engelbrecht

Hans Kristian Skibby (DF) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om ministeren mener, at det procesmæssigt er muligt at indgive og få behandlet klager i forbindelse med Lynetteholmen, såfremt der opstår juridiske eller miljømæssige udfordringer i forbindelse med projektets udførsel

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 25, Spørgsmål 16
Mener ministeren, at det procesmæssigt er muligt at indgive og få behandlet klager i for­

bindelse med Lynetteholmen, såfremt der opstår juridiske eller miljømæssige udfordringer i forbindelse med projektets udførsel?

Svar fra mandag den 6. december 2021
Mener ministeren, at det procesmæssigt er muligt at indgive og få behandlet klager i forbindelse med Lynetteholmen, såfremt der opstår juridiske eller miljømæssige udfordringer i forbindelse med projektets udførsel?

Svar:

Ja, der er altid mulighed for at lægge en sag an ved de danske domstole. I den forbindelse følger det af anlægslovens § 24, stk. 2, at ved søgsmål om miljøforhold, der er omfattet af loven, skal retten påse, at omkostningerne ved sagen ikke er uoverkommeligt høje for de berørte parter.

Jeg kan i øvrigt oplyse, at Klimabevægelsen har fået fri proces til at føre en sag imod Transportministeriet og Udviklingsselskabet By &

Havn I/S.
0:000:00