Kristian Pihl Lorentzen
 svarer 
Trine Bramsen

Kristian Pihl Lorentzen (V) spørger transportministeren, Trine Bramsen, hvilke elementer den privatretlige aftale med grundejeren forventes af indeholde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 123, Spørgsmål 13
Vil ministeren redegøre for, hvilke elementer den privatretlige aftale med grundejeren forventes af indeholde?

Svar fra fredag den 1. april 2022
Vil ministeren redegøre for, hvilke elementer den privatretlige aftale med grundejeren forventes af indeholde.

Svar:

Da der er tale om en aftalebaseret ordning, som vedrører opgaver i relation til vintervedligeholdelse og renholdelse i henhold til § 79, stk. 1, i lov om private fællesveje, vil aftalerne f.eks. kunne vedrøre snerydning, foranstaltninger mod glatføre og renholdelse af veje, som er reguleret i lov om private fællesveje § 79.

Da der netop er tale om en aftalebaseret ordning, vil det præcise indhold af aftalen afhænge af, hvad kommunen og grundejerne kan blive enige om. Dog skal kommunen forinden aftaleindgåelse sikre sig, at aftalen alene vedrører udførelsen af de vintervedligeholdelses- og renholdelsesopgaver, der følger af § 79, stk. 1.








0:000:00