Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Vil ministeren sikre mere viden om tiltag til at mindske fodboldvold?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 86, Spørgsmål 1

Vil ministeren redegøre for, om han vil sikre mere viden om tiltag til at mindske fodbold­vold, bl.a. ved at evaluere de greb, man allerede har og indfører med lovforslaget i forhold til deres effekt og kigge på, hvilke greb fra udlandet man med fordel kan indføre i Danmark, og som har haft effekt i udlandet?

Svar fra onsdag den 10. maj 2023
Jeg vil fortsætte med at følge området tæt og vil se konstruktivt på eventuelle kommende forslag fra det nedsatte dialogforum

Den daværende justitsminister nedsatte i august 2022 en ekspertgruppe med deltagere fra politiet, Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union, Danske Fodboldfans, superligaklubberne AGF, Brøndby IF og F.C. København samt deres officielle fanklubber, som skulle drøfte nye tiltag, der kan dæmme op for uroligheder og kriminalitet i forbindelse med visse fodboldkampe.

Ekspertgruppen fremkom den 30. september 2022 med en række anbefalinger til den daværende justitsminister.  På baggrund af anbefalingerne indgik den daværende regering (Socialdemokratiet), Venstre, Moderaterne, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige den 2. oktober 2022 aftalen Fælles om fodbold: Aftale om en styrket indsats mod hooligans.

Som det fremgår af aftalen, fortsætter ekspertgruppen som et fast dialogforum, der skal sikre gode rammer for afviklingen af fodboldkampe. Dialogforummet er forankret i Københavns Vestegns Politi og skal løbende følge op på udviklingen og effekten af de tiltag, der iværksættes med aftalen, herunder lovforslaget, samt komme med forslag til nye tiltag.

Jeg vil fortsætte med at følge området tæt og vil se konstruktivt på eventuelle kommende forslag fra det nedsatte dialogforum. Jeg forventer, at dialogforummet i dette arbejde inddrager erfaringer fra andre lande, som det
også var tilfældet i efteråret 2022.

Afslutningsvist har jeg fået oplyst, at Københavns Vestegns Politi i samarbejde med Crown Princess Mary Center under Københavns Universitet vil indgå i et forskningsprojekt, der har til formål at se på en helhedsorienteret
indsats mod negativ fankultur.









0:000:00