Pia Kjærsgaard
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Pia Kjærsgaard (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren vil redegøre for, i hvilket omfang forslaget er i strid med internationale forpligtelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 51, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, i hvilket omfang forslaget er i strid med internationale forpligtelser?

Svar fra fredag den 26. maj 2023
Udlændinge- og Integrationsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Justitsministeriet, som har oplyst følgende:

”Det er den umiddelbare vurdering, at det vil være muligt inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser at indføre et forbud mod kønsopdeling i offentlige svømmehaller. Den endelige vurdering vil dog afhænge af, hvordan et forbud konkret udformes.” De juridiske rammer er imidlertid kun ét element, der kan være relevant at overveje, når man politisk skal træffe afgørelse om, hvorvidt man skal gribe til lovgivning for at imødegå kønsopdelte svømmehaller.

Den endelige beslutning vil blive truffet på baggrund af en samlet afvejning af forskellige aspekter, der har relevans for problemstillingen, herunder bl.a. eventuelle oplysninger om omfang og hensynet til og respekten for det lokale selvstyre.

Som nævnt ved førstebehandlingen vil Udlændinge- og Integrationsministeriet nu med inddragelse af relevante aktører søge at blive klogere på problemstillingen med henblik på at skabe et mere kvalificeret beslutningsgrundlag. 25. maj 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Værdier og Medborgerskab Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2023 - 8254 2320761 Kaare Dybvad Bek / Jesper Kraft Side 1/








0:000:00