KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Jacob Bundsgaard

forSocialdemokratiet
Kommune: Aarhus Kommune
Beskæftigelse: Borgmester
  • Kommunalvalg 2001
  • Kommunalvalg 2005
  • Kommunalvalg 2009
  • Kommunalvalg 2013
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

48 år

Ikke oplyst

VALGRESULTAT

Jacob Bundsgaard fik landets højeste stemmetal

Socialdemokratiets spidskandidat i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard blev med 19.279 personlige stemmer kommunalvalgets største stemmesluger. Jacob Bundsgaard blev dermed genvalgt som et af Socialdemokratiets ti mandater i Aarhus. Jacob Bundsgaard fik hver tiende af samtlige gyldige stemmer afgivet i Aarhus Kommune.


Ved 38 af kommunens 47 afstemningssteder, var Jacob Bundsgaard den største stemmesluger. Ved yderligere seks af kommunens i alt 47 valgsteder fik han Socialdemokratiets største personlige stemmetal.


Halvering af personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Jacob Bundsgaard valgt med 39.841 personlige stemmer, det svarer til en tilbagegang på 20.562 stemmer.


Socialdemokratiet fik 28,7 % af stemmerne i Aarhus, 9,1 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 0,3 procentpoint mere end på landsplan. 78 % af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 27 opstillede kandidater, heraf gik 45 % til Jacob Bundsgaard.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Jeg elsker Aarhus og brænder for at gøre vores dejlige by og lokalområder endnu bedre. Jeg kan faktisk ikke forestille mig noget mere meningsfuldt end at være med til at skabe gode rammer for menneskers liv.

Politiske mærkesager

Ældreliv med livsglæde

Man er meget mere end sin alder. Nogle har brug for pleje og omsorg. For andre er et aktivt kultur- og fritidsliv helt afgørende. Fælles er, at alle i Aarhus skal kunne leve et ældreliv med livsglæde og værdighed. Med andre ord skal en omsorgsfuld ældrepleje, tryghed i hverdagen og en aktiv tilværelse danne ramme om vores ældrepolitik i Aarhus.

Et grønnere Aarhus

Aarhus skal være blandt verdens mest ambitiøse byer, når det kommer til grøn omstilling. Vi skal være en grøn inspiration for omverdenen og vise, at vi i Aarhus kan have en ambitiøs klimapolitik uden at gå på kompromis med velfærden. Samtidig skal Aarhus være grønnere - helt bogstaveligt. Overalt i kommunen skal Aarhus have mere natur.

Velfærd og tryghed, der kan mærkes

Tryghed kommer i mange former. Trygheden i, at vi hjælper hinanden i nabolaget. At vores børn vokser op i gode rammer. Visheden om, at man kan blive boende i Aarhus, når familien bliver større eller lejligheden for lille. Den tryghed skal vi sikre i Aarhus. Nøglen til at lykkes er en velfærdspolitik, der griber dem, der falder, og som sikrer lige muligheder, uanset hvor og hvad man kommer fra.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

At der skal være plads til alle og brug for alle i Aarhus. Vi skal være der, hvor livet leves og drømme bliver til virkelighed.

Altinget spørger

Hvem er din favorit musikartist/band

Jacob Bundsgaard

Red Hot Chili Peppers

Hvad er din favoritfilm

Jacob Bundsgaard

Trainspotting

Hvem er din favoritforfatter

Jacob Bundsgaard

Williams Burroughs

Hvad er dit favorit TV-program

Jacob Bundsgaard

Bonderøven

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Jacob Bundsgaard

Her Går Det Godt

Hvad er din favoritsport

Jacob Bundsgaard

Fodbold

Hvad er din favorit rejsedestination

Jacob Bundsgaard

Ebeltoft

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00