Wammen varmer op til forhandlinger om finansloven med eksportpakke og højere håndværkerfradrag

STIMULANS: Danmark er på ny ramt af økonomisk usikkerhed, og det kræver nye initiativer. Sådan siger finansminister Nicolai Wammen (S), som har tre nye forslag med, når regeringen mandag indleder forhandlingerne om finansloven med en række sættemøder.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag sætter regeringen gang i årets forhandlinger om finansloven med en række sættemøder.

Det sker, mens Danmark og Europa er blevet ramt af den anden bølge af coronavirussen, og nye restriktioner rammer det danske erhvervsliv og lægger pres på økonomien.

Derfor er det nødvendigt med yderligere tiltag, der skal stimulere den danske økonomi, mener finansminister Nicolai Wammen (S). Han har forud for dagens start af forhandlingerne præsenteret tre nye tiltag, som skal hjælpe både et presset erhvervsliv og danskere, der står uden job efter coronakrisens indtog.

Dokumentation

Regeringens tre nye forslag

En stor eksportpakke på yderligere 500 millioner kroner årligt fra 2021-2023. Dansk eksport har indtil videre klaret sig godt igennem krisen. Opblusningen af pandemien på eksportmarkederne skaber imidlertid fornyet usikkerhed omkring eksportvirksomhedernes afsætningsmuligheder. Eksportpakken skal dæmme op for usikkerheden. Regeringen ønsker at udvide adgangen til finansiering for trængte virksomheder og styrke Udenrigsministeriets muligheder for at hjælpe danske virksomheder med at sparke døre ind på nye markeder.

En ramme til markante og målrettede omstillingsindsatser i 2021 og 2022 på i alt 2 milliarder kroner i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen. Det handler blandt andet om omstilling af virksomheder samt omskoling og opkvalificering af lønmodtagerne.

En udvidelse af boligjobordningen så det bliver muligt at få et større fradrag for serviceydelser end i dag. Formålet er at støtte serviceerhvervet og fremme private grønne investeringer. Loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kroner og loftet for håndværksydelser hæves til 25.000 kroner.

Kilde: Finansministeriet.


0:000:00