Flere ældre og flere diagnoser: Derfor regnes dansk velfærd for en god investering

En stor offentlig sektor kombineret med en stigende efterspørgsel på ældrepleje og støtte til udsatte og handicappede. Det gør ifølge internationale koncerner investeringer i dansk velfærd til en god langsigtet forretning.

Den kollektive finansiering af velfærden i Danmark og den politiske vilje til at lade pengene følge med et stigende antal ældre, er med til at gøre private velfærdstilbud til en god investeringsforretning.
Den kollektive finansiering af velfærden i Danmark og den politiske vilje til at lade pengene følge med et stigende antal ældre, er med til at gøre private velfærdstilbud til en god investeringsforretning.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mulighederne måles i milliarder, når store internationale velfærdskoncerner skal forklare deres investorer og omverden, hvorfor et velfærdssamfund som det danske er et godt vækstmarked.

Med en gavmild skattefinansieret velfærdsmodel og kurs mod et stigende antal ældre borgere peger den lange trend mod større efterspørgsel efter dem, der kan levere pleje og støtte til ældre.

Når der samtidig er flere, der får psykiske diagnoser og et stort behov for specialiserede indsatser til borgere med funktionsnedsættelser og handicap, så er hele markedet for omsorgsydelser på en opadgående kurve.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00