Gav støtte til lystfiskere og luftskibe bonus ved valget?

KV17: Med regeringens finanslovsudspil blev der afsat 100 millioner kroner til en række mindre lokale projekter om alt fra østersfiskeri til museer. De fleste steder fik regeringspartier efterfølgende et godt kommunalvalg.

Venstre fik et godt valg på Mors trods lokal kritik af regeringens milliongave til kommunalt østerscenter. Særligt indehaveren af Glyngøre Shellfish, Svend Bonde (<i>billedet</i>), er utilfreds over udsigten til offentlig konkurrence.
Venstre fik et godt valg på Mors trods lokal kritik af regeringens milliongave til kommunalt østerscenter. Særligt indehaveren af Glyngøre Shellfish, Svend Bonde (billedet), er utilfreds over udsigten til offentlig konkurrence.Foto: /ritzau/Tanja Carstens Lund
Kim Rosenkilde

Otte millioner kroner til et nyt center for fisketurisme i Assens og 700.000 kroner til fremtidssikring af en gammel zeppelin-hangar i Tønder.

Regeringens finanslov indeholdt ikke kun bevillinger på mere end trecifrede millionbeløb. Der var også fundet penge til en række udvalgte mindre lokale projekter, som kunne fordeles af de tre regeringspartier.

Samlet set var der afsat godt 100 millioner kroner til mindre lokale projekter. Liberal Alliance valgte at prioritere sin andel til en pulje til skattelettelser. Men både Venstre og Konservative fordelte deres del af puljen til forskellige særligt udvalgte projekter.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00