Debat

LA: Skær ned på akademikere og papirarbejde

DEBAT: Hvis man i Københavns Kommune skærer ned på de offentlige udgifter, der går til de mange akademiske ansættelser og det meningsløse papirarbejde for sosu-medarbejderen, kan man få mere velfærd for færre penge, mener Heidi Wang og Danny K. Malkowski fra Liberal Alliance.

Det er en skændsel, at man i Danmarks hovedstad ikke tager sig ordentligt af de svageste, mener Danny K. Malkowski og Heidi Wang fra Liberal Alliance.
Det er en skændsel, at man i Danmarks hovedstad ikke tager sig ordentligt af de svageste, mener Danny K. Malkowski og Heidi Wang fra Liberal Alliance.Foto: LA
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Danny K. Malkowski (LA)
Kommunalvalgskandidat
og Heidi Wang (LA)
Gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation

Danskerne har i løbet af de sidste to folketingsvalg, ét valg til EU-parlamentet og ét kommunalvalg vist solid støtte og øget opbakning til Liberal Alliances politiske kurs. Efter sommerferien begynder alle partierne nu for alvor at varme op til endnu et valg - kommunalvalget i november 2017.

Her vil Liberal Alliance i København tvinge kursen mod en ny og større bølge af liberale tiltag. Og vi håber, at resten af den borgerlige partiskude vil stå sammen med os - selv hvis det endnu engang skulle ende med et socialdemokratisk styre.

Stigning i akademikere - færre varme hænder
Som den største kommune i Danmark har København en stor opgave at løfte, når borgerne skal modtage velfærdsydelser. Dertil kommer, at prioriteringerne de seneste mange år desværre har været særligt præget af nyansættelser af akademikere i kommunikations- og administrationsstillinger. Ansættelser, der er sket på bekostning af medarbejdere, som yder en reel indsats overfor borgerne – de såkaldte varme hænder.

Fakta
Bland dig i debatten!
Har du indspark til debatten på Altinget: kommunal, så send dit indlæg til [email protected]

Eksempelvis viser tal hentet fra kommunernes lønstatistik Sirka, at der i København i 2009 var ansat 2.447 akademikere i kommunen. I 2016 var tallet steget til 3.338, hvilket er en forøgelse på 37 procent. I samme periode er social- og sundhedspersonalet reduceret fra 7.887 til 6.750 ansatte. Et fald på 14 procent til sammenligning. Det er manglende respekt for borgernes penge, at politikerne vælger at prioritere kommunens økonomi på denne måde. Det kan københavnerne ganske enkelt ikke være tjent med!

Alt for mange penge til papirarbejde
Samtidigt er det en skændsel, at vi i Danmarks hovedstad endnu ikke formår at tage os ordentligt af de svageste. Hjemløse med misbrug og psykiske sygdomme kan stadig ikke få den hjælp, de mangler for at komme på benene igen. Og mange af vores ældre føler sig fortsat ensomme med en mærkbar fornemmelse af, at den borgernære service er blevet markant forringet.

Især i en kommune som København kræver det meget blod, sved og tårer at sikre, at der kun føres politik med det formål at skabe reel kernevelfærd for borgerne frem for at give gode mavefornemmelser og kortvarige prestigeoplevelser hos politikerne og deres bagland.

Heidi Wang og Danny K. Malkowski
Gruppeformand og kommunalvalgskandidat (LA)

Helt grundlæggende bruger vi nemlig alt for mange af borgernes penge på alt lige fra meningsløse blanketter, papirarbejde og endeløs kontrol af de offentligt ansatte. Vi ser blandt andet sosu-assistenten, der bruger over en tredjedel af sin tid på at udfylde unødig dokumentation, og hjemmehjælperen, som på 30 minutter skal nå at registrere både hvad hun har udført, og hvad hun ikke har udført af opgaver hos en borger i løbet af dagen. Alt sammen udover den egentlige kerneopgave, nemlig at hjælpe borgeren med dagligdagens udfordringer!

Derfor ser vi det som vores ypperste opgave at få skåret de overflødige opgaver væk. Opgaver som ikke kan ledes til at forbedre borgernes levevilkår, og at de unødvendige udgifter i forbindelse hermed fjernes fra budgetterne. Og ja, samlet set vil det betyde, at vi reducerer de offentlige udgifter. Men der er derimod ikke tale om, at vi forringer velfærdsydelsernes kvalitet eller den offentlige service, som venstrefløjspartierne gang på gang forsøger at skyde os i skoene. Tværtimod. For ved at effektivisere administrationen og omprioritere flere ressourcer til social- og sundhedsområdet, hvor det er nødvendigt, skaber vi mere og bedre velfærd til københavnerne – endda for færre penge!

Danskerne siger nej til målgruppe-politik
Ved folketingsvalget i 2011 proklamerede Socialistisk Folkepartis egen Villy Søvndal, at Liberal Alliances politik ville udløse en regulær ”velfærdsmassakre” i Danmark, hvis vi kom til magten. Denne massakre har vi dog endnu ikke set skyggen af, og ved folketingsvalget i 2015 viste vælgerne endnu engang deres tillid og stemte Liberal Alliance frem med 50 procent i forhold til det forrige valg.

Denne tillidserklæring fra danskerne er kommet, fordi vi i Liberal Alliance har vist, at vi står ved vores politik og at danskerne forstår den. Samtidig viser det, at danskerne i langt større grad end tidligere efterspørger langsigtede visioner for, hvor Danmark skal bevæge sig hen. Vi gider ikke mere falsk, uholdbar og kortsigtet målgruppe-politik!

Vi kæmper hver dag en indædt kamp for at repræsentere de mennesker, der deler de samme visioner for Danmark som os - både i Folketinget, regionerne og i kommunerne. Især i en kommune som København kræver det meget blod, sved og tårer at sikre, at der kun føres politik med det formål at skabe reel kernevelfærd for borgerne frem for at give gode mavefornemmelser og kortvarige prestigeoplevelser hos politikerne og deres bagland. Alternativet er status quo, hvor bystyret fortsætter med at vende det blinde øje til og fortsat sætter kursen med en uholdbar og uansvarlig politik.

Vi bilder os ikke ind at det kan løses med et snuptag - det kommer til at tage mange års dedikeret arbejde fra hver og én. Men vi er villige til at repræsentere de københavnere, som deler den samme drøm, og gøre hvad der skal til på den lange bane, for at vi kan gøre København meget mere frit, med en lavere skat, attraktive velfærdsydelser og et optimalt og effektivt serviceniveau for alle.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00