Minister: Centraliseringen af uddannelser er reel og skal stoppes nu

De store byer sidder ifølge regeringen for tungt på de videregående uddannelser til skade for væksten og velfærden i resten af landet. Men det bliver ikke kommunegrænser, som afgør, hvor nye uddannelser skal placeres, lyder det fra uddannelses- og forskningsministeren.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgense (S) mener, at større geografisk spredning af uddannelser også vil skabe større balance i vækst og velfærd på tværs af landet.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgense (S) mener, at større geografisk spredning af uddannelser også vil skabe større balance i vækst og velfærd på tværs af landet.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen vil med et kommende udspil bane vejen for, at flere kan tage en uddannelse uden for de store byer.

Det skal være med til at sikre både virksomheder og offentlige velfærdstilbud rundtom i landet bedre mulighed for at få kvalificeret arbejdskraft.

Og så skal det give flere unge såvel som lidt ældre mulighed for at tage en uddannelse tættere på, hvor de bor sådan at færre er nødt til at flytte til de store universitetsbyer - med udsigt til måske at blive hængende der resten af livet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00