Debat

Ny debat: Hvad byder økonomiaftalen på i år?

PRÆSENTATION: Kampen om kommunernes økonomi handler i år om anlægsinvesteringer, finansieringstilskud, det nære sundhedsvæsen, gældsinddrivelse, reform af uddannelsestilbud og færre flygtninge. Hvordan skal penge og opgaver fordeles? Den debat tager Altinget.

Sættemødet 9. maj 2017 i Finansministeriet mellem regeringens (til højre) og KL's repræsentanter. 
Sættemødet 9. maj 2017 i Finansministeriet mellem regeringens (til højre) og KL's repræsentanter. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Tirsdag den 9. maj blev årets økonomiforhandlinger skudt i gang.

Det skete ved det rituelle sættemøde i Finansministeriet, hvor KL – med formand Martin Damm (V) i front – og regeringen – med finansminister Kristian Jensen (V) i spidsen – tog hul på den indledende samtale om kommunernes økonomi 2018.

Kampen kommer i år især til at handle om emner som anlægsinvesteringer, statens finansieringstilskud, flere og nye opgaver for det nære sundhedsvæsen, gældsinddrivelsen for kommunerne, reformen af uddannelsestilbud til udsatte unge og færre flygtninge.

Derfor sætter Altinget: kommunal nu gang i en debat af den økonomiaftale, der – traditionen tro – ventes at falde på plads inden for den næste måned. Hvad er væsentligt at få med i dette års aftale? Hvor mange penge kræver det? Og hvor skal pengene komme fra?

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Debatten kommer både til at køre på Altinget under økonomiforhandlingerne og efter, at aftalen er indgået. 

Mød debattørerne her:

Martin DammMartin Damm (V)
Formand for KL og borgmester i Kalundborg Kommune for Venstre. Martin Damm er uddannet elektromekaniker, civiløkonom og har en master i offentlig administration.

Lars Søgaard JensenLars Søgaard Jensen
Faglig sekretær i BUPL – fagforening og a-kasse for pædagoger. Her har Lars Søgaard Jensen blandt andet ansvar for budgetarbejde. Han er uddannet pædagog. 

 

Anders Bondo ChristensenAnders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) og for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO). Anders Bondo Christensen er uddannet lærer.

 

Birgit S. HansenBirgit S. Hansen (S)
Borgmester i Frederikshavn Kommune for Socialdemokratiet. Birgit S. Hansen er uddannet sygeplejerske.

 

Carl HolstCarl Holst (V)
Kommunalordfører for Venstre. Carl Holst er uddannet lærer.

 

 

Susanne EilersenSusanne Eilersen (DF)
Kommunalordfører for Dansk Folkeparti. Susanne Eilersen er uddannet merkonom i regnskab.

 

Magnus HeunickeMagnus Heunicke (S)
Kommunalordfører for Socialdemokratiet. Magnus Heunicke er uddannet journalist.

 

Niels Jørgen Mau PedersenNiels Jørgen Mau Pedersen
Projektchef hos KORA – Det Nationale Institut for Kommunernes og Regionernes Analyse og Forskning. Niels Jørgen Mau Pedersen er ekstern lektor på Københavns Universitet i velfærdsøkonomi. Han er uddannet cand.oecon. 

 

Dennis KristensenDennis Kristensen
Forbundsformand i FOA – fagforening og a-kasse, hvor størstedelen af medlemmerne er ansat i kommuner og regioner. Dennis Kristensen er uddannet portør.

 

Helena MikkelsenHelena Mikkelsen
Forbundssekretær i FOA – fagforening og a-kasse, hvor størstedelen af medlemmerne er ansat i kommuner og regioner. Helena Mikkelsen er uddannet social- og sundhedsassistent.

 

Torben LiboriusTorben Liborius
Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri – erhvervs- og arbejdsgiverorganisation indenfor byggeri, anlæg og byggeindustri. Torben Liborius er uddannet økonom.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00