Om  
Kent Harnisch
Peter Stensgaard Mørch
Nicolai Wammen

Finansministeriet fisker ny departementschef fra Økonomiministeriet

Kent Harnisch forlader posten som departementschef i Økonomiministeriet for at blive ny departementschef i Finansministeriet, hvor han afløser Peter Stensgaard Mørch. 

Finansministeriet har fået sin nye departementschef på plads i skikkelse af Kent Harnisch, der forlader Økonomiministeriet. 
Finansministeriet har fået sin nye departementschef på plads i skikkelse af Kent Harnisch, der forlader Økonomiministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Finansministeriet har været hurtige på aftrækkeren i ansættelsen af ministeriets nye øverste embedsmand efter nyheden om, at departementschef Peter Stensgaard Mørch skifter Slotsholmen ud med direktørposten i PensionDanmark. 

Kent Harnisch bliver nemlig ny departementschef i Finansministeriet, som har været forbi Økonomiministeriet for at hente deres nye mand i spidsen af embedsværket. 

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse

"Kent har indgående kendskab til arbejdet på Slotsholmen og ikke mindst i Finansministeriet. Han er den helt rette til opgaven som ny departementschef," lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S), som står bag ansættelsen af Kent Harnisch. 

Den 50-årige nye departementschef tiltræder i Finansministeriet med årelang erfaring fra toppen af embedsværket i baggagen. Foruden sin tid som departementschef har han også været ministerens nærmeste medarbejder i Børne- og Undervisningsministeriet samt som afdelings- og kontorchef i netop Finansministeriet. 

Selv ser den nye departementschef frem til at vende tilbage til ministeriet og arbejde tæt sammen med finansminister Wammen: 

"Jeg ser frem til at være med til at bistå ham og resten af regeringen med at sikre en stærk dansk økonomi og løse centrale samfundsudfordringer," siger han, og kalder det et "privilegium at stå i spidsen for de dygtige medarbejdere i Finansministeriet". 

Kent Harnish er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. 

 

Læs også


 
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kent Harnisch

Kommende departementschef, Finansministeriet, afgående departementschef, Økonomiministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2002)

Peter Stensgaard Mørch

Viceadm. direktør, PensionDanmark, kommende adm. direktør (15/8-24)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2003)

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00