Biblioteker modtager 15 millioner kroner til at styrke digital dannelse

Der er blevet uddelt 15 millioner kroner fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre. Midlerne skal gå til en række projekter, der skal arbejde med digital dannelse og styrke den demokratiske samtale.

I alt 46 forskellige projekter modtager 15 millioner kroner i midler fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.
I alt 46 forskellige projekter modtager 15 millioner kroner i midler fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre har nu uddelt 15 millioner kroner til en række projekter, der skal styrke den digitale dannelse, bekæmpe fake news og fremme den demokratiske samtale.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

“Bibliotekerne er en vigtig brik i kampen mod fake news, misinformation og polarisering i samfundet. De er en arena for vores demokratiske samtale, og de hjælper til at sikre en fri og lige adgang til viden og informationer – uanset om man bor i en storby eller et lille lokalsamfund,” siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00