Borgerlige vil redde historiske vandmøller

KULTURARV: Kulturhistoriske vandanlæg er truet af EU's vandrammedirektiv, mener Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative. De har nu fremsat et beslutningsforslag for at redde dem.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
Op mod 100 kulturhistoriske vandanlæg - heriblandt 60 fredede vandmøller - kan risikere at gå til grunde, hvis ikke der bliver tilført nok vand til dem.

Derfor kræver Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative nu, at man tager højde for det, når man implementerer EU's vandrammedirektiv. Her ændrer man blandt andet på udformningen af vandløbene for at tage hensyn til ferskvandsbiologiske interesser, og det kan gå hen og blive en trussel for vandanlæggene, mener de borgerlige.

"Mølleanlæggene skal sikres rigelige mængder vand for at sikre deres fortsatte funktion. I modsat fald efterlades de som kulturhistoriske kulisser i landskabet," skriver de tre partier i bemærkningerne til et nyt beslutningsforslag, som de netop har fremsat.

Det borgerlige trekløver kræver derfor, at man også begynder at tage hensyn til de historiske vandanlæg i forbindelse med implementeringsarbejdet. Det kræver ifølge partierne et tæt samarbejde mellem Kulturstyrelsen, Naturstyrelsen, KL og de lokale museer.

0:000:00