Om  
Rasmus Jarlov

Fhv. erhvervsminister i knæ med eget firma

Tidligere erhvervsminister, folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K) er i store økonomiske problemer med sit turistfirma i København. Pengene vælter ud af kassen.

Redaktionen

Et firma ejet af den konservative politiker og tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov er i store økonomiske problemer på grund af coronakrisen.

Firmaet Hamlet Tours arrangerer guidet sightseeing for turister i og omkring København og har eksisteret siden 2012.

Men virksomheden har ikke haft en eneste tur siden tirsdag, og kunder, der har reserveret og forudbetalt ture langt ind i 2020, afbestiller nu i stor stil og skal have deres penge retur, fortæller direktør Peter Hauge Johansen til Jyllands-Posten.

"Vi har ingen omsætning. I stedet vælter pengene ud af kassen," siger han.

Firmaet har ifølge direktøren 18 ansatte. De er timelønnede og er derfor sendt hjem uden løn. Han er selv den eneste, der er ansat med fast løn.

For at minimere firmaets omkostninger er lejemålet opsagt, og alle medarbejdere er sendt hjem.

Dertil kommer, at firmaet ifølge direktøren betaler 30.000-40.000 kroner om måneden på at lease minibusser, der nu står bomstille.

Der er ingen offentligt tilgængelige regnskaber, da der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, men ifølge Peter Hauge Johansen havde firmaet i 2019 en omsætning på cirka 6 millioner kroner.

Rasmus Jarlov er den eneste ansvarlige deltager i selskabet, hvis økonomi dermed kan få direkte indflydelse på hans private økonomi. I en kommentar til artiklen skriver Jarlov på Facebook:

"I min virksomhed er situationen allerede nu, at vi har nul indtægter. For alle de slotte og museer, som vi guider turister rundt på, er lukket. Og med indrejseforbuddet vil det så også være situationen til og med april. Hvordan det derefter ser ud, er der ingen, der ved, men selv i et urealistisk optimistisk scenarium, hvor corona pludselig går væk hen over sommeren, kommer der ikke turister til Danmark i år."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

0:000:00