Om  
Mogens Jensen

Mogens Jensen indtræder i Danske Talers bestyrelse

Folketingsmedlem og næstformand for Socialdemokratiet Mogens Jensen træder ind i Danske Talers bestyrelse med fokus på historisk vigtige og aktuelt dagsordensættende taler fra det danske samfund.

Ghita Nidam Møller

Fra øl-kassen på gaden, talerstolen i Folketinget, i fælledparken eller i Kongehuset har danskere taget ordet med et ønske om forandring.

Uanset talerstolens placering har de kastet sig over talerkunstens udfordring med at slå igennem og få larmen til at forstumme til fordel for stilhed og nå ind til tilhørerne.

Nu indtræder Mogens Jensen (S) i Danske Talers bestyrelse for at understøtte sekretariatets arbejde med at indsamle og publicere de historisk vigtige og aktuelle dagsordensættende taler fra alle afkroge i det danske samfund. 

Det oplyser Danske Taler til Altinget. 

Mogens Jensen kaster sig ud i opgaven fra 2. februar og bliver dermed en del af Danske talers projekt med at samle en så bred som mulig repræsentation af danske stemmer fra historiske til aktuelle taler. Det skal sikre, talernes værdi bliver vedligeholdt i den offentlige debat.

"Det talte ord er et grundlæggende fundament i vores kultur og demokrati, og Danske Talers arbejde med at sikre at denne del af kultur- og demokratiarven er tilgængelig for både nutid og eftertid er meget vigtig," udtaler Mogens Jensen i pressemeddelelsen og ser frem til arbejdet med at udvide den nuværende samling på 1.500 taler.

Her kan han trække på sine egne erfaringer med taler i sit hverv som tidligere minister og nuværende næstformand for Socialdemokratiet og Folketingets Kulturudvalg samt som medlem af Finansudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00