Ingen statslig anerkendelse til Forstadsmuseet

BEKYMRING: Mangel på penge har fået kulturministeren til at vende tomlen nedad til en ansøgning om statsanerkendelse af Forstadsmuseet. Museer frygter, at det nu kan være slut med nye statsanerkendte museer.

Frank Allan Rasmussen - formand for Organisationen Dansk Museer.
Frank Allan Rasmussen - formand for Organisationen Dansk Museer.
Erik Bjørn Møller

Men vi finder det beklageligt, at staten nu tilsyneladende ikke længere vil anerkende kompetente og nytænkende museer, som i tilfældet med Forstadsmuseet, der bidrager med vigtig historie, viden og dokumentation.

Frank Allan Rasmussen
Formand for Organisationen Danske Museer (ODM)

En afgørelse i Kulturministeriet får nu Organisationen Danske Museer (ODM) til at frygte, at det er slut med nye, statsanerkendte museer i Danmark.

Det skyldes, at kulturminister Bertel Haarder (V) stik imod alle anbefalinger har vendt tomlen nedad til en ansøgning om statsanerkendelse fra Forstadsmuseet, der drives af Brøndby og Hvidovre kommuner.

Trods et enigt fagligt bedømmelsesudvalg og en positiv indstilling fra Slots- og Kulturstyrelsen har museet modtaget afslag på ansøgning om statsanerkendelse - hvilket fik SF's medlem af Folketingets Kulturudvalg, Holger K. Nielsen, til at bede om en nærmere forklaring på afslagets ordlyd.

0:000:00