Ministerium vil overvåge kulturinstitutioners indkøb

KRITIK: Mens kulturministeren bebuder færre penge til kulturen, har statslige kulturinstitutioner fået kritik for ikke at være sparsommelige nok ved indkøb. Nu strammer Kulturministeriet op.

Erik Bjørn Møller

Kulturministeriet strammer nu op på en række områder, efter at Rigsrevisionen i januar afslørede, at en række store, statslige kulturinstitutioner i stor stil har brudt regler og god praksis for sparsommelighed ved indkøb i staten.

Af et opfølgende notat fra Rigsrevisionen fremgår det, at Kulturministeriet har taget Rigsrevisionens kritik til efterretning og nu bebuder en række initiativer, der fremover blandt andet skal sikre, at kulturinstitutionerne skal købe bedst og billigst ind ved for eksempel at undersøge markedet, sende i udbud, indhente flere tilbud eller købe ind via statens indkøbsaftaler.

Ministeriet vil overvåge institutioner
Rigsrevisionens undersøgelse, der tidligere har udløst en kras kritik fra Folketingets statsrevisorer, omfattede Det Kongelige Teater og Kapel, Styrelsen for Slotte og Ejendomme, Det Kongelige Bibliotek, Kulturstyrelsen, Statens Arkiver og Statens Museum for Kunst.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00