Om  
Søren Pihlmann

Kurator for Den danske Pavillon i 2025 er fundet

Søren Pihlmann skal være kurator for Den danske Pavillon til Arkitekturbiennalen i Venedig i 2025. 

Den danske pavillon i Venedig ejes af&nbsp;Kulturministeriet&nbsp;og&nbsp;anvendes til arkitektur- og kunstbiennalerne.<br>
Den danske pavillon i Venedig ejes af Kulturministeriet og anvendes til arkitektur- og kunstbiennalerne.
Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Arkitekt Søren Pihlmann er valgt som kurator for det officielle danske bidrag i Den danske Pavillon på den 19. internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2025.

Det oplyser Dansk Arkitektur Center i en pressemeddelelse.

Pihlmann er arkitekt og grundlægger ved pihlmann architects. Han skal de kommende to år arbejde på det danske indspark til arkitekturudstillingen, der har fokus på spørgsmålet: ”Kan vi bygge videre på verden uden at bygge nyt?”.

"Vi nedriver og bygger mere nyt, end vi arbejder videre med det, vi allerede har, og vi gør det på måder, der skader vores, og i særdeleshed kommende, generationers eksistensgrundlag. Er de barske realiteter egentlig virkelig gået op for os?” siger den nye kurator.

Pihlmann er, på vegne af Kulturministeriet, valgt af et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, Realdania og Dansk Arkitektur Center.

"Søren Pihlmanns bud rummer et overraskende og originalt svar i skala 1:1 på spørgsmålet om, hvordan vi kan bygge videre på verden uden nødvendigvis at bygge nyt," fortæller juryen.

Biennalen i Venedig har eksisteret siden 1895. Den Danske Pavillon blev bygget i 1932 og fungerer som udstillingsrum for kunst og arkitektur.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pihlmann

Arkitekt og grundlægger, pihlmann architects
Arkitekt, M.Arch (KADK, 2014)

0:000:00