Private musikskoler bliver en del af skolereformen

MUSIK: Efter pres fra de borgerlige siger undervisningsminister Christine Antorini (S) nu god for, at børn og unge også kan blive fritaget fra den obligatoriske folkeskoleundervisning, hvis de går til musik på private musikskoler som Det Danske Suzuki Institut.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Jeg er enig i, at Det Danske Suzuki Institut befinder sig i en særlig situation, som der skal findes en løsning på. Jeg agter derfor at fremsætte et ændringsforslag, som vil imødekomme Det Danske Suzuki Institut.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister
Børn og unge vil nu også kunne få fri fra den obligatoriske folkeskoleundervisning, hvis de skal have tid til at dyrke musik på en privat musikskole, som bliver støttet af staten.

Det slår undervisningsminister Christine Antorini (S) fast efter pres fra de borgerlige. Hun har nu fremsat et ændringsforslag til den nye folkeskolelov, som er ved at blive behandlet i Folketinget.

I det oprindelige lovforslag var der ellers lagt op til, at eleverne kun kunne blive fritaget fra undervisningen, hvis de gik til musik på en kommunal musikskole.

Det skyldes, at man med den nye folkeskolelov udvider elevernes skoledag, hvilket kan ramme musikskolerne på pengepungen. Lidt under 20 procent af deres undervisning ligger nemlig i det tidsrum, hvor eleverne fra næste år af skal være på folkeskolen.

0:000:00