S: Haarder dræner kulturen i provinsen

BESPARELSER: Kulturminister Bertel Haarder er i færd med at gennemføre det største dræn af kulturen i provinsen i nyere tid, selv om han siger det modsatte, lyder kritikken fra Socialdemokraternes Mogens Jensen.

Regeringens besparelser kommer til at ramme kulturinstitutionerne på kerneopgaverne, konkluderer S-ordfører Mogens Jensen.
Regeringens besparelser kommer til at ramme kulturinstitutionerne på kerneopgaverne, konkluderer S-ordfører Mogens Jensen.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik Bjørn Møller

Jeg kan konstatere, at det her er det største dræn af kulturen i provinsen, som gennemført i nyere tid – og det er Bertel Haarder, der er i gang med at gennemføre det.

Mogens Jensen
Kulturordfører for Socialdemokraterne

Det klinger hult, at kulturminister Bertel Haarder (V) lover at tilgodese kulturen i provinsen med flere penge på bekostning af hovedstaden, når han samtidig stiller sig i spidsen for langt større kulturbesparelser, der også kommer til at gøre ondt på kulturinstitutioner i provinsen.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, i kølvandet på regeringens bebudede planer om at indføre et såkaldt omprioriteringsbidrag på to pct. om året på kulturområdet. Det vil medføre, at statslige kulturinstitutioner de kommende fire år skal spare 600 mio. kr.

”Jeg kan konstatere, at det her er det største dræn af kulturen i provinsen, som er gennemført i nyere tid – og det er Bertel Haarder, der er i gang med at gennemføre det. Selv om han egentlig siger det stik modsatte,” siger Mogens Jensen efter et samråd i Folketingets Kulturudvalg onsdag.

0:000:00