Om  
Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek vil være borgmester i Viborg

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund og tidligere landstræner for herrelandsholdet Ulrik Wilbek kaster sig igen ind i politik og går efter borgmesterposten i Viborg.

Line Jenvall

Ulrik Wilbek stiller op som Venstres borgmesterkandidat i Viborg ved det kommende kommunalvalg. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Den 57-årige Ulrik Wilbek har gennem de seneste år gjort sig bemærket i front for først det danske kvindelandshold og siden herrelandsholdet i håndbold, hvor han har leveret stribevis af medalje-præstationer som landstræner. Sidste år forlod han trænergerningen og blev sportschef i Dansk Håndbold Forbund, og nu går han ind i politik igen.

Ulrik Wilbek var byrådsmedlem for Venstre i Viborg igennem fire år fra 1997 til 2001, hvor han blandt andet var formand for socialudvalget, men han lagde det politiske engagement på hylden, mens han var landstræner. Han var ellers forud for den udnævnelse kørt i stilling som borgmesterkandidat og dermed starter han nu, hvor han dengang slap. 

Venstres nye borgmesterkandidat er uddannet folkeskolelærer, og det kandidatur, han formelt overtager, når Viborgs venstrefolk vælger ham på et opstillingsmøde til april, har tilhørt Jens Rohde, der for nylig forlod partiet til fordel for De Radikale.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Wilbek

Borgmester (V), Viborg Kommune, formand, KL's Socialudvalg, formand, Midtjyllands lufthavn
skolelærer

0:000:00