Stor museumsreform er på plads: Sender ekstra millioner til Jylland

Efter ti års ventetid og fejlslåede forsøg fra fire kulturministre er et bredt flertal nu enige om en museumsreform. Statsstøtten skal omfordeles og gøres gennemskuelig, og de statsanerkendte museer får 75 millioner kroner ekstra årligt.

Kunstmuseet Aros er en af museumsreformens helt store vindere, mens flere museer i særligt hovedstaden og region Sjælland står  til at miste penge. 
Kunstmuseet Aros er en af museumsreformens helt store vindere, mens flere museer i særligt hovedstaden og region Sjælland står  til at miste penge. Foto: J'rg Carstensen/AP/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kunne torsdag præsentere en ny museumsreform sammen med et bredt flertal i Folketinget.

Efter mere end ti års ilter debat om skæv og urimelig fordeling af statsstøtten, som fire kulturministre tidligere har opgivet at rokke ved, skal reformen sikre gennemsigtighed og objektive vilkår.

”Jeg håber, at den her aftale kan sørge for, at endnu flere danskere besøger vores museer,” sagde kulturministeren til pressen i Kulturministeriets gårdhave i indre København. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00