Dennis Flydtkjær
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om ministeren er bekendt med et forskningsmiljø med international orientering og et nationalt overblik vedrørende den landbaserede infrastrukturs historie på noget dansk universitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 11
Kulturministeren meddeler i sit svar på spørgsmål 5, at Slots- og Kulturstyrelsen ved udpegning af fortidsminder opført efter 1864 vil rådgive sig med forskningsmiljøer. Er ministeren bekendt med et forskningsmiljø med international orientering og et nationalt overblik vedrørende den landbaserede infrastrukturs historie på noget dansk universitet?

Svar fra torsdag den 31. marts 2022
Jeg har forelagt spørgsmålet for Slots- og Kulturstyrelsen, som har oplyst følgende:

”I lighed med mange andre specialiserede forskningsområder inden for historie og kulturarv, er også forskningen inden for den landbaserede infrastrukturs historie spredt over flere vidensinstitutioner, forskere, museumsinspektører mv. Der findes os bekendt ikke et særligt forskningsmiljø på et dansk universitet, som arbejder særskilt med dette kulturhistoriske emne.” Jeg henholder mig til Slots- og Kulturstyrelsens oplysninger.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 355
0:000:00