Dennis Flydtkjær
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om ministeren er bekendt med et forskningsmiljø med international orientering og et nationalt overblik vedrørende veje og broers historie på noget dansk museum

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 12
Kulturministeren meddeler i sit svar på spørgsmål 5, at Slots- og Kulturstyrelsen ved udpegning af fortidsminder opført efter 1864 vil rådgive sig med kulturhistoriske museer.

Er ministeren bekendt med et forskningsmiljø med international orientering og et nationalt overblik vedrørende veje og broers historie på noget dansk museum?

Svar fra torsdag den 31. marts 2022
Jeg har forelagt spørgsmålet for Slots- og Kulturstyrelsen, som har oplyst følgende:

”Medarbejderne ved de kulturhistoriske museer har forskellige faglige baggrunde, der som oftest er bundet op på en relevant kulturhistorisk uddannelse, typisk inden for forhistorisk arkæologi, middelalderarkæologi, historie og etnologi. Som museumsinspektør ved et kulturhistorisk museum skal man ofte håndtere forskellige forskningsområder, og medarbejderne har derfor en bred kulturhistorisk viden, der ofte suppleres ved studier i forbindelse med konkrete arbejdsopgaver. Det er derfor vurderingen, at museerne samlet set besidder de nødvendige faglige kompetencer inden for infrastrukturens kulturhistorie.” Jeg henholder mig til Slots- og Kulturstyrelsens oplysninger.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 355
0:000:00