Stén Knuth
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Stén Knuth (V) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om problemstillingen i, at der også kan indbringes sager med klager over en kommunalbestyrelses politiske skøn for et nævn, der skal træffe juridiske afgørelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 15
Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 9 forholde sig til problemstillingen i, at der også kan indbringes sager med klager over en kommunalbestyrelses politiske skøn for et nævn, der skal træffe juridiske afgørelser?

Svar fra torsdag den 7. april 2022
Da Lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet hører under erhvervsministerens ressort, har jeg forelagt spørgsmålet for erhvervsministeren.

Erhvervsministeren har oplyst følgende:

”Miljøog Fødevareklagenævnet er klageinstans for administrative afgørelser, i det omfang det fastsættes ved lov eller i henhold til lov. Nævnet har til opgave at påse, at førsteinstansers administrative afgørelser overholder gældende lovgivning, og nævnet prøver i den forbindelse også om førsteinstansens skøn ligger inden for de i lovgivningen fastsatte rammer. Nævnet prøver således, om førsteinstansernes afgørelser, herunder skønsudøvelsen, er lovlige, men nævnet prøver ikke det politiske i et skøn.

Såfremt førsteinstansernes afgørelser ikke er lovlige, risikerer de at blive fundet ulovlige og tilsidesat enten af nævnene, domstolene eller i sidste ende af EU-domstolen.” Jeg henholder mig til erhvervsministerens svar.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 3692
0:000:00