Stén Knuth
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Stén Knuth (V) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om ministeren vil forholde sig til disse fire afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, som kan findes på nævnets hjemmeside

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 16
Vil ministeren forholde sig til disse fire afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, som kan findes på nævnets hjemmeside, og give sin vurdering af, hvorvidt der alene er tale om juridiske vurderinger fra nævnet?

• 18/05273 Her stadfæster nævnet kommunens skøn til etablering af en genbrugsstation indenfor beskyttelseslinje. Danmarks Naturfredningsforening er klager • 19/06459 Her stadfæster nævnet kommunens skøn til fjernelse af mineraljord. Slots- og kulturstyrelsen er klager • 20/04135 Her omgør nævnet kommunens beslutning til anlæg af vej indenfor fortidsminde beskyttelse. Slots- og kulturstyrelsen er klager • 20/04211 Her omgør nævnet kommunens tilladelse til opstilling af mobilmast DSB er ansøger. Slots-og Kulturstyrelsen er klager
Svar fra torsdag den 7. april 2022
Da Lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet hører under erhvervsministerens ressort, har jeg forelagt spørgsmålet for erhvervsministeren.

Erhvervsministeren har oplyst følgende:

” Miljø- og Fødevareklagenævnet er et uafhængigt domstolslignende nævn, som er nedsat ved lov, og som er uden for det almindelige ministerielle hierarki. Nævn er i kraft af deres uafhængighed ikke underlagt instruktionsbeføjelser fra mig eller andre overordnede myndigheder vedrørende behandlingen og afgørelsen af de enkelte sager, ligesom nævnenes afgørelser ikke kan indbringes for mig, men de kan indbringes for domstolene.

Jeg finder på den baggrund ikke, at jeg som erhvervsminister bør udtale mig om Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af de pågældende konkrete sager. Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 14 og 15.” Jeg henholder mig til erhvervsministerens svar.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 3692
0:000:00