svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Kulturudvalget spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om ministerens kommentar til henvendelse af 13/4-2022 fra Dansk Vejhistorisk Selskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 17
Vil ministeren kommentere henvendelse af 13. april 2022 fra Dansk Vejhistorisk Selskab, jf. L 135 - bilag 4?

Svar fra tirsdag den 10. maj 2022
Historiske vejanlæg, broer og andre elementer i den landbaserede infrastruktur er vigtige for forståelsen af vores fælles historie, og en række af disse er allerede beskyttede fortidsminder, ligesom en række broer og vejanlæg er bygningsfredet.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, som administrerer museumslovens regler om beskyttede fortidsminder. Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 5 ad L 135, besidder styrelsen faglige kompetencer inden for den landbaserede infrastrukturs kulturarv. Desuden rådfører styrelsen sig i nødvendigt omfang med bl.a. de kulturhistoriske museer, offentlige myndigheder og øvrige forskningsmiljøer. Dette vil også ske fremover i forbindelse med den konkrete udpegning af fortidsminder opført i 1865 og derefter, som er foreslået indført i det fremsatte lovforslag.

I forhold til de bekymringer, som Vejhistorisk Selskab giver udtryk for i henvendelsen til Kulturudvalget, jf. bilag 4, er det min vurdering, at styrelsen også fremadrettet kan håndtere vurderingen og bevaringen af fortidsminderne såvel inden for den landbaserede infrastrukturs kulturarv som inden for andre historiske områder, og at der ikke er behov for etablering af et særligt forskningsmiljø vedrørende landbaseret infrastruktur til at understøtte styrelsens myndighedsarbejde, jf. mit svar på spørgsmål 13 ad L 135.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 40337
0:000:00