Stén Knuth
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Stén Knuth (V) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, hvorvidt der i de 8 eksisterende afdelinger i Miljø- og Fødevareklagenævnet sidder læge medlemmer, således at der med ændringsforslaget skabes samme organisation i den 9. afdeling som i de 8 eksisterende afdelinger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 20
Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af spørgsmål 18 forholde sig til, hvorvidt der i de 8 eksisterende afdelinger i Miljø- og Fødevareklagenævnet sidder læge medlemmer, således at der med ændringsforslaget skabes samme organisation i den 9. afdeling som i de 8 eksisterende afdelinger?

Svar fra tirsdag den 24. maj 2022
Da Lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet hører under erhvervsministerens ressort, har jeg forelagt spørgsmålet for erhvervsministeren.

Erhvervsministeren har oplyst følgende:

eller en læg afdeling med 4 læge medlemmer, der er udpeget af Folketinget. Nævnet er inddelt i 8 faste sagkyndige afdelinger og én læg afdeling. Der sidder således ikke læge medlemmer i de sagkyndige afdelinger.

Sammensætningen af den foreslåede nye sagkyndige afdeling i Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvor klagesager vedrørende beskyttede fortidsminder behandles med deltagelse af to sagkyndige inden for kulturarvsområdet, svarer således til de øvrige sagkyndige afdelinger i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Miljø- og Fødevareklagenævnets sammensætning kan illustreres således:

Dok. nr. 44502 Industriforhold 2 sagkyndige Jordforureningsforhold 2 sagkydnige Grundvands- og vandforsyningsforhold 2 sagkyndige Jordbrugsforhold 2 sagkyndige Marineforhold 2 sagkyndige Formand 2 landsdommer Ferskvandsforhold 2 sagkyndige Fødevareforhold 2 sagkyndige Veterinæreforhold 2 sagkyndige Kulturarvsforhold 2 sagkyndige Læg afdeling 4 lægemedlemmer ” Jeg henholder mig til erhvervsministerens svar.

Ane Halsboe-Jørgensen Side
0:000:00