Stén Knuth
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Stén Knuth (V) spørger kulturministeren, Ane Halsboe-Jørgensen, om klager over afgørelser truffet af Slots- og Kulturstyrelsen i 1. instans skal behandles af det sagkyndige nævn, og om klager over afgørelser truffet af en kommune eller region i 1. instans skal behandles af det læge nævn

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 135, Spørgsmål 21
Vil ministeren redegøre for, om klager over afgørelser truffet af Slots- og Kulturstyrelsen i 1. instans skal behandles af det sagkyndige nævn, og om klager over afgørelser truffet af en kommune eller region i 1. instans skal behandles af det læge nævn?

Svar fra mandag den 23. maj 2022
Med det fremsatte lovforslag L 135 lægges der op til, at det er klager over afgørelser, Slots- og Kulturstyrelsen har truffet som 1. instans efter museumslovens § 29 j, stk. 1, om dispensation til at foretage ændring i tilstanden af beskyttede fortidsminder, som skal behandles i den foreslåede kulturarvsafdeling i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Klager over kommunalbestyrelsens afgørelser om dispensation vedr. sten- og jorddiger efter museumslovens regler vil fortsat skulle behandles i Miljø- og Fødevareklagenævnets læge afdeling.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 44486
0:000:00