Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om at kommentere Forbrugerrådet Tænks forslag om at 2024 – både af hensyn til bestyrelsens virke og sammensætning, og for at der også er de rette kompetencer til stede i forhold til den nye lov – skal være overgangsperioden, så der pr. 1. januar 2025 sidder en komplet bestyrelse udpeget efter de nye krav i loven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 106, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere Forbrugerrådet Tænks forslag om at 2024 – både af hensyn til bestyrelsens virke og sammensætning, og for at der også er de rette kompetencer til stede i forhold til den nye lov – skal være overgangsperioden, så der pr. 1. januar 2025 sidder en komplet bestyrelse udpeget efter de nye krav i loven?

Svar fra tirsdag den 9. maj 2023
Dansk Standard er udover at være nationalt standardiseringsorgan også en erhvervsdrivende fond. Erhvervsministeren kan ikke med vedtagelsen af lovforslaget beslutte, at enkelte bestyrelsesmedlemmer skal udtræde af bestyrelsen før udpegningsperiodens udløb, da Dansk Standard også er underlagt lov om erhvervsdrivende fonde. Ifølge lov om erhvervsdrivende fonde, er det kun i helt særlige situationer muligt at afsætte et bestyrelsesmedlem før udpegningsperioden udløber.

Der vil derfor være en overgangsperiode, hvor de nuværende medlemmer bliver siddende indtil deres udpegningsperiode udløber. I takt med at et medlem enten frivilligt fratræder fra Dansk Standards bestyrelse, eller medlemmets periode udløber, vil Erhvervsministeriet igangsætte en proces for udpegning af et nyt medlem. Der vil senest i 2026 sidde en ny og komplet bestyrelse i overensstemmelse med de nye krav i loven.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00