Dansk Erhverv: Valgkampen slører kemidebatten

DEBAT: Tallet for milliardomkostningerne til sygdomme afledt af hormonforstyrende stoffer vokser uregerligt i valgkampens kemi-debat, men grundlaget er forkert, skriver Dansk Erhvervs miljøpolitiske chef, Jakob Zeuthen. Han efterlyser en troværdig brug af fakta.

<span>Dansk Erhvervs politiske miljøchef, <i>Jakob Zeuthen,&nbsp;</i>børster kemidebatten af og retter fakta. Hormonforstyrrende stoffer koster ikke EU flere tusind milliarder i sundhedsudgifter, skriver han.</span>
Dansk Erhvervs politiske miljøchef, Jakob Zeuthen, børster kemidebatten af og retter fakta. Hormonforstyrrende stoffer koster ikke EU flere tusind milliarder i sundhedsudgifter, skriver han.

Hvad angår de mistænkte hormonforstyrrende stoffer i vores forbrugsvarer, er der i de senere år sket en væsentlig øget regulering i EU.

Jakob Zeuthen
Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv
Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit debatindlæg til [email protected].

Af Jakob Zeuthen
Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv

Allerede inden valget var udskrevet, advarede vi i Dansk Erhverv om, at der skulle gå valgkamp med store løfter i kemidebatten. Det gjorde der. 

Der har været ønsker fra SF om at forbyde al hormonkemi inden 2020. Enhedslisten vil gerne genindføre forbuddet mod ftalater, og De Radikale overvejer et dansk forbud mod bisphenol A i materialer, som er i kontakt med fødevarer

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00