Om  
Asbjørn Bjerre
Christian Kjær

Dansk Vindmølleforening henter ny direktør i internationale rækker

Dansk Vindmølleforening skifter direktør. Asbjørn Bjerres efterfølger bliver Christian Kjær, der er afdelingsleder i den internationale organisation International Renewable Energy Agency.

Line Jenvall

Christian Kjær skal afløse Asbjørn Bjerre på direktørposten i Dansk Vindmølleforening.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en lederstilling i den internationale organisation International Renewable Energy Agency, Irena, og har tidligere været både politisk direktør og administrerende direktør for den europæiske vindkraftorganisation WindEurope (tidligere EWEA) i mere end 10 år. Christian Kjærs karriere startede på Berlingske, hvor han var journalist i fire år, og den tæller også en ansættelse som politisk rådgiver hos Vindmølleindustrien i Danmark og bestyrelsesarbejde i Global Wind Energy Council og European Renewable Energy Council.

Han er uddannet på CBS i International Business.

Nu ser han frem til at trække i arbejdstøjet til fordel for vindmølleejerne, virksomhederne og de 32.000 danskere, som Danmarks Vindmølleforening repræsenterer. 

"Den aktuelle noget tekniske debat om PSO-midler, EU-procedurer og afgiftsstrukturer på energimarkedet skygger for det faktum, at vindkraft er den samfundsøkonomisk billigste måde at producere energi på," siger han i pressemeddelelsen.

Her lægger han dog ikke skjul på, at han også forbereder sig på at skulle udfylde nogle meget store sko efter Asbjørn Bjerre.

Den afgående direktør er dog overbevist om, at bestyrelsen har fundet en værdig arvtager.

"Christian Kjær har solid erfaring fra vindkraftområdet både internationalt og i Danmark. Jeg er derfor meget glad for, at Christian har sagt ja til at efterfølge mig," siger Asbjørn Bjerre i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Asbjørn Bjerre

Selvstændig konsulent, fhv. direktør, Danmarks Vindmølleforening
lærer (Skive seminarium 1964)

Christian Kjær

Chief Public Affairs Officer, SuperNode Ltd., Dublin
cand.merc. i International Business (CBS)

0:000:00