Enhedslisten: Natur skal med i økonomi-analyser

ØKONOMI: Regeringens økonomiske analyser skal ikke kun fokusere på vækst og økonomi, men også på bæredygtighed, foreslår Enhedslisten. Regeringen tøver.
De økonomiske analyser skal i højere grad tage højde for, om væksten er bæredygtig, mener Enhedslisten.
De økonomiske analyser skal i højere grad tage højde for, om væksten er bæredygtig, mener Enhedslisten.Foto: Mads Nissen
Anders Jerking

Når vi kommer til forhandlingerne med regeringen om finansloven, så vil vi insistere på, at de miljømæssige, klima- og ressourcemæssige vinkler kommer til at stå uhyre centralt.

Per Clausen (EL)
Miljøordfører
Statens økonomiske analyser skal ikke kun fokusere på økonomi og vækst. Fremover skal analyserne også fokusere på, om væksten er bæredygtig. Det foreslår regeringens støtteparti Enhedslisten.

Partiets miljøordfører, Per Clausen, mener, at de nuværende økonomiske analyser dels baserer sig på en vækst, som ikke er bæredygtig, dels mangler at tage højde for, at prisen på råvarer og ressourcer nu stiger.

"Det giver en enorm svaghed i den måde, vi laver økonomiske analyser på. Vi får et forkert billede af, hvilke udfordringer vi står overfor, og derfor er det svært at basere sine politiske prioriteringer på de analyser," siger han til Altinget.dk.

Derfor havde Per Clausen torsdag kaldt økonomiminister Margrethe Vestager (R) og miljøminister Ida Auken (SF) i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at høre, om regeringen fremadrettet vil inddrage bæredygtighed i de økonomiske analyser.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00