Økologisk Landsforening kræver GMO-mærkning

Forbrugerne har krav på at få at vide, at langt de fleste konventionelle kød- og mejeriprodukter stammer fra dyr, der er fedet op med gensplejset foder, mener Økologisk Landsforening. Landbrugsraadet er uenig. Ministeren kan ikke gøre noget på grund af EU-regler, forklarer han.
Mikael Børsting

Jeg vil kraftigt opfordre forbrugerminister Lars Barfoed til, at man laver en massiv oplysningsindsats. Forbrugerne skal vide, at genmodificerede foderstoffer ikke er noget ude i fremtiden. Det er noget som eksisterer i dag

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
En gensplejset agurk skal mærkes "GENSPLEJSET", men hvis en ko har ædt sig tyk og fed i gensplejset foder og ender sine dage i køledisken, så skal pakken ifølge EUs mærkningsregler ikke mærkes.

Men det vil direktøren i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck lave om på.

"Jeg vil kraftigt opfordre forbrugerminister Lars Barfoed til, at man laver en massiv oplysningsindsats. Forbrugerne skal vide, at genmodificerede foderstoffer ikke er noget ude i fremtiden. Det er noget som eksisterer i dag," siger Paul Holmbeck til Altinget.

Danskerne vil have GMO-mærkning
Holmbecks opfordring kommer i forlængelse af en undersøgelse om danskernes GMO-kandskab, som IFKA har lavet for Ingeniøren. Her fremgår det, at seks ud af ti danskere er uvidende om, at fødevarerproducenter kan undlade at oplyse om, at dyr har spist gensplejset foder. I samme undersøgelse mener 88 procent af danskerne, at fødevarer skal mærkes med GMO, uanset om der er gensplejset materiale i det endelige produkt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00