Statsrevisoratet - en klub for grå, gamle mænd

BAGGRUND: Kvinderne bliver endnu en gang forbigået, når der til oktober indtræder seks mandlige statsrevisorer. Mogens Lykketoft (S) og Svend Erik Hovmand (V) står for fornyelsen. ”Kvinder er for dårlige til spillet om magt, penge og prestige,” siger Karen Hækkerup (S).
Ole Hall

Jeg har ikke spor imod, hvis der havde været en større kvindelig repræsentation, men jeg kunne aldrig drømme om at opfordre til det.

Peder Larsen (SF)
Formand for statsrevisorerne
Fakta
Kvindelige statsrevisorer
Ud af 81 statsrevisorer gennem 156 år har blot tre været kvinder. De tre kvinder er:
Lisbet Hindsgaul (K) 1950-1961
Hanne Budtz (K) 1969-1974
Ritt Bjerregaard (S) 1982-1995

Kilde: Statsrevisoratet
Der bliver pudret næse og sludret på dametoiletterne som aldrig før. I hvert fald i Folketinget. For med 38 procent kvinder er ligestillingen i Folketinget ved at være slået igennem. Men hos statsrevisorerne er virkeligheden en anden. Gennem 156 år har blot tre kvinder været en del af det gode selskab.

”Det er ikke, fordi kvinderne ikke er dygtige. Men jeg tror bare ikke, at de i samme grad som mændene går efter de attraktive poster,” siger Peder Larsen (SF), der er formand for de seks mandlige statsrevisorer.

Seks mænd igen
Tirsdag løftes sløret for, hvem der fra 1. oktober skal bestride det prestigefyldte embede som statsrevisor. Mogens Lykketoft (S) afløser Helge Mortensen (S), og Svend Erik Hovmand (V) tager over efter Erik Larsen (V). Helge Adam Møller (K), Henrik Thorup (DF), Johannes Lebech (R) og Peder Larsen (SF) får alle forlænget deres mandat.

Hvem der skal være statsrevisor, er op til Folketingspartierne. Og formand Peder Larsen (SF) vil ikke blande sig i deres valg.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00