Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

Erling Bonnesen (V) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om at genindføre muligheden for, at havbrug anvender marine virkemidler som f.eks. muslingeproduktion for selv at kunne kompensere for egen udledning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 62, Spørgsmål 13
Kunne ministeren overveje at genindføre muligheden for, at havbrug anvender marine virkemidler som f.eks. muslingeproduktion for selv at kunne kompensere for egen udledning, i stedet for at et andet erhverv, landbruget, pålægges byrden?

Svar fra mandag den 16. december 2019
Jeg skal gøre opmærksom på, at muligheden for at anvende kompenserende marine virkemidler for øget havbrugsproduktion er miljøministerens ressort. Jeg har dog fået oplyst følgende af Miljø- og Fødevareministeriet:

”Miljøministeren meldte ud den 26. august 2019, at ministeren ikke vil udstede den bekendtgørelse, som skulle have udmøntet lov nr. 680 af 8. juni 2017 om kompenserende marine virkemidler til havbrug. Ydermere agter miljøministeren at ophæve loven snarest muligt. Reglerne om kompenserende marine virkemidler til havbrug kan derfor ikke anvendes.

Baggrunden for udmeldingen var, at miljøministeren ikke ønsker, at miljøet bærer en risiko i forbindelse med udvidelse af havbrugssektoren. Miljøministeren ønsker en bæredygtig udvikling af den danske akvakultursektor på land i de mest moderne og miljøvenlige dambrug med både salt- og ferskvand, under forudsætning af, at det kan ske i overensstemmelse med den øvrige miljølovgivning, herunder forpligtelserne i vandrammedirektivet og havstrategidirektivet.

Miljøministerens holdning på området er uændret.” Mogens Jensen / Isabelle Navarro Vinten
0:000:00