Formand for Folkemødet trækker sig

Bestyrelsesformanden for Foreningen Folkemødet, Michael Valentin, fratræder som formand og udtræder af bestyrelsen. 

Michael Valentin
Michael Valentin (51) Fhv. formand, Foreningen Folkemødet, fhv. adm. direktør, Akademikernes A-kasse,
Winni Grosbøll
Winni Grosbøll (42) Borgmester (S), Bornholms Regionskommune, formand, Folkemødets styregruppe

Michael Valentin går af som bestyrelsesformand for Foreningen Folkemødet og træder i samme ombæring ud af bestyrelsen. 

Det oplyser Foreningen Folkemødet i en pressemeddelelse. 

Fratrædelsen blev meddelt af Michael Valentin på et ordinært bestyrelsesmøde i Foreningen Folkemødet 26. november og sker i forbindelse med en verserende sag på hans tidligere arbejdsplads, Akademikernes A-kasse.

Michael Valentin var administrerende direktør i Akademikernes A-kasse indtil 27. september, men blev fyret af uvisse grunde. Sagen har været mørkelagt, men der har været spekulationer i blandt andet Ekstra Bladet, at det skyldes chikanerende opførsel og mobning af tillidsrepræsentanter.

Akademikernes A-kasse har igangsat en advokatundersøgelse omkring forløbet med Michael Valentins fyring, og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering undersøger også sagen med bistand fra Kammeradvokaten som led i tilsyn med a-kasser. 

Michael Valentin udtaler i forbindelse med fratrædelsen fra Foreningen Folkemødet: 

“Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark, som Folkemødet er, hvorfor jeg  har valgt at trække mig som formand. Jeg er stolt af at kunne overlevere et Folkemøde i topform og vil gerne benytte anledningen til at takke for engageret og tillidsfuldt samarbejde med alle organisationer, partier, virksomheder, bestyrelsen og sekretariatet, som har gjort det hele muligt.” 

Indtil den ordinære generalforsamling i Foreningen Folkemødet til marts fungerer bestyrelsesmedlem Winni Grosbøll, borgmester på Bornholm (S), som formand for Foreningen Folkemødet.

molbech@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement