Direktør for Dansk Svømmeunion afskediget efter ledelsessvigt

Efter afdækningen af ydmygelser, offentlige vejninger og tvivlsom medicinering af danske elitesvømmere er formanden for Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, blevet afskediget. 

Joy Mogensen
Joy Mogensen (39) Kulturminister og kirkeminister (S)
Niels Nygaard
Niels Nygaard (67) Formand, Danmarks Idrætsforbund, fhv. formand, Horesta

I en ny rapport fra Kammeradvokaten kortlægges forholdene i dansk elitesvømning fra 2001 frem til i dag. Konklusionen er, at der er begået betydelig ledelsessvigt hos både Dansk Svømmeunion og Team Danmark fra perioden 2003-2013 - og på baggrund heraf bliver direktøren for Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, nu afskediget. 

Det skriver Dansk Idrætsforbund (Dif) i en pressemeddelelse. 

Konklusionen i rapporten er nemlig, at der er begået betydelig ledelsessvigt hos Dansk Svømmeunion. Rapporten afdækker blandt andet tilfælde, hvor svømmerne er blevet udsat for verbale ydmygelser, udskældning, kast med stole, offentlige vejninger af svømmerne og medicinering med ukendte medikamenter uden en læges vidende. 

"Dansk Svømmeunions elite- og landsholdsarbejde er et helt andet sted i dag, men vi er i bestyrelsen alligevel blevet enige med vores mangeårige direktør, Pia Holmen, om, at hun stopper som direktør for Dansk Svømmeunion," siger Dif's bestyrelsesformand, Niels Nygaard. 

Kulturminister Joy Mogensen (S) har også reageret på Kammeradvokatens rapport i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, hvor hun skriver, at hun er "dybt rystet" over resultaterne: 

"Jeg har nu indkaldt Team Danmark til et møde, hvor de skal stå på mål for, hvordan de vil genoprette tilliden hos atleter og samfundet generelt. Og så vil jeg invitere repræsentanter for atleterne for at høre deres side af sagen. Herefter tager partierne en bred politisk drøftelse om, hvordan vi sammen skaber rammerne og trygge forhold for vores atleter," siger hun. 

Niels Nygaard fortæller, at Dif nu har sat en whistleblowerordning i værk, og at de desuden er i gang med en undersøgelse om trivslen i dansk eliteidræt generelt. 

"Vi er klar over, at der givet kan gøres yderligere tiltag, som vi gerne vil drøfte og igangsætte. For sikkert er det, at vi insisterer på en sund elitekultur," siger han. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal